Monthly Archives: фебруар 2017

Бесједа Еп. Григорија на месопусну недељу у Љубињу 2017.

Месопусна недеља у Љубињу

У недељу 19.2.2017. год. у Храму Рођења Христовог у Љубињу архијерејску литургију служио је епископ Григорије. После литургије служен је парастос палим борцима, а након тога постављен је крст на мјесту гдје ће се градити споменик палим борцима љубињског краја.

Бесједа Еп. Григорија

Школско такмичење из Православне вјеронауке у О.Ш. „Јован Јовановић Змај“

У суботу 18.2 2017.год. одржано је школско такмичење из Православне вјеронауке. Ученици петих разреда показали су знање и љубав на овом такмичењу, учећи о својој вјери. Најуспјешнији су били: Кристина Гуровић, Лидија Бердовић, Алекса Тодоровић и Дорис Ћаћић. Такмичење су, као и до сада, помогли Црквена општина и О.Ш.,,Јован Јовановић Змај.“

Задушнице у Благају

У суботу 18. фебруара на већини гробаља благајске парохије служени су помени за упокојене. Многи наши парохијани искористили су  данашње задушнице да обиђу вјековна огњишта и да се присјете неких љепших времена. Помене је служио о. Бранимир Боровчанин парох благајски.

Гробља на подручју парохије благајске се оржавају уз помоћ добровољних прилога вјерника.

Школско такмичење из предмета Правословна вјеронаука

У Основној школи ,, Вук Караџић” у Требињу одржано је, календарем такмичења за 2016/2017.годину предвиђено , школско такмичење из предмета Правословна вјеронаука. Ученици петих разреда су рјешавали задатке на тему ,,Богослужења и празници“. Најуспјешнији су били Алекса Антељ, Анастасија Жуловић и Теодора Бегенишић, па ће своју школу представљати на предстојећем општинском такмичењу. Као и претходних година, вриједне ђаке су подржали свештеници Саборног храма.