Слава цркве Светог Спиридона Чудотворца у Кремени

У прелијепом приморском далматинском селу Кремена налази се црква Светог Спиридона Чудотворца. Овај велики Кипарски, Крфски, Тримитунски светитељ и ове године окупио је вјернике из наше парохије на прославу своје храмовне славе. Свету архијерејску Литургију служио је Епископ ЗХиП Г. Григорије, уз саслужење свештеника наше и других епархија. Послије читања Светог Јеванђеља, Епископ се вјерном народу обратио надахнутом бесједом. Да ова слава постаје све већа и познатија, показао је народ који се окупио из других мјеста наше Епархије, Дубровника, Требиња, Љубиња, Чапљине… Као и увијек послије Свете Литургије испред храма преломљен је славски колач.

Дјечија фолклорнa групa учинилa je овај празник још љепшим, својим лијепим гласовима и играма испред и у  парохијском дому. Славље је настављено у парохијском дому трпезом љубави коју су спремили мјештани из овог села. Заједно са члановима фолклорне групе пјевали су сви присутни.

Бесједа Еп. Григорија

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.