Састанак са потпредсједником ФБиХ г. Светозарем Пударићем

Потпредсједник ФБиХ Светозар Пударић састао се у Мостару са старјешином Саборне Цркве у Мостару Радивојем Круљем. Разговарајући о актуелним пројектима обнове сакралних објеката Српске православне цркве на подручју Мостара и Херцеговине, потпредсједник Пударић је још једном потврдио опредијељеност да се истински заложи, у оквиру својих могућности , код свих надлежних институција за наставак и додатну помоћ у обнови једног од симбола Мостара, Саборног храма Свете тројице у Мостару.

Парох Радивоје Круљ истакао је да велику срећу и задовољство представља чињеница да обнови овог храма конкретну подршку пружају дужносници из свих народа и свих вјерских заједница, као и сви грађани Мостара који у овом храму истински виде један од симбола града у којем живе.

У разговору је изражено задовољство с оним што је урађено у обнови Саборног храма, унаточ разумљивим потешкоћама због финанцијске ситуације, уз жељу да се додатним ангажманом у мјери у којој је то могуће настави континуитет у радовима на овом објекту.

Такође, Пударић и Круљ су се сложили да је пажњу потребно посветити и пројектима обнове и санације у мањим срединама на подручју цијеле Епархије захумско-херцеговачке од Стоца до Томиславграда, који не захтијевају увијек велика финанцијска средства али су важни за људе који живе у тим срединама.