Вече савремене поезије затворило 95. „Шантићеве вечери поезије“

Стиховима савремених пјесника у Мостару су затворене 95. „Шантићеве вечери поезије“. Током вечери, коју је водио један од лауреата „Књижевне награде Алекса Шантић“ Веселин Гатало, мостарској публици својом поезијом представили су се Ведран Грмуша, Виктор Стојкић, Анес Оручевић, Иван Врљић и Елис Бекташ. Уз савремену поезију одзвањали су и тактови савремених мелодија, у интерпретацији Бојана Берибаке и Небојше Тимотића.

И ове 95. „Шантићеве вечери поезије“ одисале су духом Алексе Шантића и читавим његовим бићем, пребивајући у његовом родном граду – Мостару и његовој другој кући – Невесињу. Садржале су готово све Шантићеве умјетничке изражај, од поезије, преко музике, до глуме. Биле су управо оно што је и он био: патриотске, локал-патриотске, херцеговачке, балканске, европске, космополитске.

Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ – Градски одбор Мостар и Српско пјевачко и културно-умјетничко друштво „Гусле“ Мостар, као организатори ове манифестације, захваљују се публици, која је на било који начин пратила 95. „Шантићеве вечери поезије“, нарочито медијским кућама, њиховим новинарима, камерманима и фоторепортерима, а посебно БХРТ, РТРС, РТВФБИХ, „Гласу Српске“, порталу „Бљесак инфо“ и Сајту Епархије захумско-херцеговачке и приморске.