Божић у Невесињу

Прослављање празника почело је свечаним вечерњим богослужењем које је служио епископ ЗХиП господин Григорије. Прије богослужења на Градском тргу организован је традиционалан дочек бадњака из невесињских села. Свечана литија прошла је градским улицама и зауставила се у порти Саборног храма гдје је обављено и налагање бадњака. У празничној бесједи, владика Григорије је истакао да нема ништа радосније и љепше него што је отворено срце у којем је чудо неизрециво и тајна над тајнама, гдје се сусрећу Бог и човјек.

Поноћну литургију, на којој из године у годину присуствује све већи број вјерника, служио је јереј Младен Чалија уз саслужење старјешине храма прото–јереја ставрофора Зорана Илића и ђакона Ратка Зубца. Свету литургију је уљепшало појање дјечијег хора. Јутарњу литургију служио је јереј Немања Лукета уз саслужење проте Алексе Зубца.

У предпразништву Божића Удружење мултипла склероза регије „Источна Херцеговина“, Црвени крст и Омладинска организација БОНА ФИДЕ, заједно са Црквеном Општином Невесиње, организовала је хуманитарну акцију у којој је додјељена помоћ за 47 најугроженијих вишечланих породица и оболелих од мултипле склерозе у Невесињу. Уз помоћ предузећа, приватника и људи добре воље прикупљена је већа количина прехрамбрених производа и хигијенских потрепштина.

фото: Младен Вујадиновић