Савјетовање за предаваче Православне вјеронауке

У организацији Епархије ЗХиП и Катихетског одбора БиХ у сриједу 24. августа 2016. године у Требињу одржано је стручно усавршавање за вјероучитеље са подручаја митрополије Дабробосанске и епархије Захумско-херцеговачке и Приморске.

Прије почетка савјетовања, драгог госта, Његово Пеосвештенство епископа Зворничко-тузланског Господина Хризостома је дочекао, домаћин, епископ Захумско-херцеговачки и Приморски Господин Григорије пожеливши срећан и плодоносан рад свим учесницима.

Савјетовање је почело уводним предавањем Владике Хризостома који поздравивши све присутне подсјетио је на важност савјетовања, као и вјеронауке уопште.

Предавачи на семинару су говориили на теме које је припремио Катихетски одбор РС и то: проф. др Растко Јовић на тему ШКОЛА, ЦРКВА И ВЈЕРОУЧИТЕЉ,

ђакон Бојан Чечар и протојер-ставрофор Љубомир Самарџић – УСАВРШАВАЊЕ КОМУНИКАЦИОНЕ КОМПЕТЕНТНОСТИ,

јереј мр Срђан Рољић – ЛИЧНО СВЈЕДОЧЕЊЕ И НАСТАВНИ САДРЖАЈИ КАО НЕОДВОЈИВИ АСПЕКТИ ПРАВОСЛАВНЕ ПЕДАГОГИЈЕ

и инспектор-просвјетни савјетник за вјеронауку мр Славољуб Лукић на тему: НОВИ НАСТАВНИ ПРОГРАМ И НОВИ УЏБЕНИЦИ ПРАВОСЛАВНЕ ВЈЕРОНАУКЕ У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ

Велику радост нам је причинио и владика Атанасије (Јевтић) који посјетио савјетовање при том узевши учешћа и одржавши надахннуто предавање о односу са дјецом и њиховом васпитању.

Послије сваког предавања предвиђено је било вријеме за дискусију, у коме су предавачи и вјероучитељи размјењивали мишљења и искуства. По завршетку радног дијела за све присутне била је припремљена трпеза љубави у епархијској трпезарији.