Епископ Григорије изабран за сенатора Републике Српске

СРНА- У Бањалуци је данас конституисан нови сазив Сената Републике Српске који има мандат наредних седам година. Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да су чланови Сената бирани веома пажљиво и подсјетио да их бира и именује предсједник Републике.

Новоизабрани сенатор Републике Српске владика захумско-херцеговачки и приморски Григорије рекао је новинарима да су се сенатори данас заклели да ће чувати част и достојанство Републике Српске и да ће се максималним капацитетима усмјерити ка томе да се сачува интегритет и достојанство Републике Српске и људи који у њој живе, укључујући и оне који су другачије вјероисповијести и националности.

„Борићемо се за нашу слободу и за слободу свакога ко живи у Републици Српској“, рекао је владика Григорије, који је истакако да је почашћен улогом сенатора.

Владика је додао  „да је дошло доба у којем млађи људи треба да дају много више за Републику Српску у миру, као што су млади у рату давали своје животе и дијелове свог тијела за нашу слободу“.