Светом литургијом почела прослава Божића у Требињу

Његово преосвештенство владика захумско-херцеговачки и приморски Григорије служио је у поноћ Свету архијерејску литургију у Саборном храму Светог преображења Господњег у Требињу поводом најрадоснијег хришчанског празника Божића.

У бесједи током литургије, којој је присуствовао велики број вјерника, владика је истакао како је важна свака ријеч, јер она која је лијепа, добра и блага изграђује, оживљује и надахњује, док она која је ружна рањава, разграђује, обара, разболијева и чини тужним.

„Зато је важно да пазимо на ријечи, јер је ријеч постала тијело. Бог се уселио у човјека, обукао се у нашу природу као логос, као ријеч и послао је Сина свога – своју ријеч, да буде у нама и са нама“, поручио је владика Григорије.

Он је истакао да једна ријеч може људе да подигне, али исто тако и да убије, због чега сви морају да пазе шта говоре и какву комуникацију оставарују.

„То је важно и зато што наш град постаје важан град у овом крају, земљи, међу разним народима и различитим културама. Једино ако будемо пазили на ријечи, моћи ћемо да се изградимо и ми као личности и као народ и као заједница“, истакао је владика.

Бесједа Еп. Григорија

Извор: Trebinjelive