Прослава Светог Саве у Билећи

Веома лијепа атмосфера, свечана прослава и окупљање великог броја вјерног народа, обиљежили су овогодишњу прославу Савиндана у Билећи. Иначе, Билећа је један од јединственијих градова у окружењу а и шире, који је сав у знаку Првог српског архиепископа и просветитеља. Општина Билећа, Саборни храм, СПКД „Просвјета“, и једна од основних школа, сви прослављају Св. Саву као своју славу. Управо због тога већ данима прије Савиндана, у граду теку припреме, манифестације и разни догађаји у част Св. Саве. 
Централна прослава започиње Св. Литургијом, којом су ове године служили свештеници наше епархије, као и гости из сусједне будимљанско-никшићке, уз началствовање високопреподобног архимандрита Данила (Павловића), Игумана манастира Житомислић.  Он је ове године дошао да увелича прославу Савиндана и пренесе благослов његовог преосвештенства Еп. захумско-херцеговачког и приморског Г. Григорија, који је био спријечен да присуствује овогодишњој прослави. У току св. богослужења пошло се у литију улицама града, а на крају литије, пред самим Саборним храмом, преломљен је славски хљеб и освећено славско жито. Игуман Данило је у својој бесједи зажелио свима да иду путем љубави и јединства којем нас је учио Св. Сава, честитајући том приликом свима славу. Старјешина Саборног храма свештеник Небојша Коловић, такође је поздравио све присутне пожељевши им срећну и благословену славу, а начелник Општине Билећа госп. Миљан Алексић придружио се честиткама. Након тога прешло се у просторије парохијског дома на послужење, а уприличен је и културно- умјетнички програм. 
У току вечери истог дана одржана је академија у част Св. Саве на којој је бесједио Игуман житомислићки, о. Данило (Павловић). Плакета за најзаслужнијег грађанина Билеће постхумно је уручена госп. Чедомиру Поповићу, а у категорији најбољег колектива у Општини Билећа, плакета је припала црквеној општини Билећа.