Недеља страдања Христових у Требињу

Недеља страдања Христових у Требињу је прослављена свечаним богослужењима у Саборном храму. У четвртак ујутро служена је Света Литургија. 
По завршетку Литургије у дворишту Храма организовано је дружење малишана из градских вртића Наша радост, Царица Милица и Цицибан. Они су, за Васкрс припремљена јаја, цртали и украшавали својим рукама, како би људи могли, на Васкрс, послије службе понијети и благослов дјетета које је украсило то јаје.
У вечерњим часовима служена је служба на којој је читано дванаест јеванђеља која говоре о страдањима Христовим. На служби са нама је био и владика Атанасије који је благословио присутне. У току службе се износи Часни крст коме се поклањамо.
У петак богослужење је почело са служењем царских часова. У 15 часова служена је вечерња служба на којој се распети Христос скида са крста и обавија у плаштаницу.
У 19 часова служили смо службу велике суботе, на којој се пјевају статије, тј. погребне пјесме умрлом и погребном Христу. На крају службе, послије опхода око храма, присутни су се поклонили плаштаници и гробу Христовом.

0. Младен Жуловић