Страсна седмица и Васкрс у Коњицу

Као и предходних година у којима смо са нарочитом радошћу ишчекивали и прослављали свеспасоносни Празник Васкрсења Христовог, у Коњицу  је и овог 2018.-ог љета Господњег дочекана и свечано прослављена Пасха Господња.

Број вјерних  повећао се нарочито током Страсне седмице, и служења потресних богослужења кроз која се присјећамо и опет живо доживљавамо све оно што је наш Спаситељ прошао и доживио ради нас и ради нашег спасења, а свој врхунац, је тај број достигао на сам Празник Васкрсења. На Велики Четвртак служили смо бденије са читањем 12 Јеванђења, а  на Велики Петак вечерње богослужење са изношењем  плаштанице на цјеливање и поклањање вјернима.

Храм је био мали да на Васкрс ујутро прими све оне који су дошли да узму учешћа у прослави свеспасоносног Васкрсења Христовог.   Причешћено је мноштво вјерних   којима су потом подјељена и васкршња јаја.  У радости која може на тај начин само да потекне од самог Празника и разлије се у душама људи, у пјесми, те међусобном честитању, братском цјеливу те туцању васкршњим јајима, Пасха Господња је наставила даље да се празнује у свим домовима вјерних.

ХРИСТОС ВАСКРСЕ! – ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ!