Daily Archives: 13. маја 2013.

Директори филхармонија у посјети Епископу Григорију

Дана 13.маја 2013. године у Мостару Епископ ЗХиП Г. Григорије угостио је директоре српске, хрватске и словеначке филхармоније; господу Ивана Тасовца, Миљенка Пуљића и Дамјана Дамјановића. Директори трију филхармонија у званичној су посјети Мостару поводом културних манифестација под називом “Мостарско прољеће“. Епископ Григорије је са представницима филхармонија разговарао прије свега о будућој сарадњи ових трију институција на подручју града на Неретви и на начину побољшања културног живота и обнове Мостара.

Тонски запис концерта хора из Мичигена у Саборном храму у Требињу

Концерт хора из Мичигена у Саборном храму у Требињу

Несвакидашњи догађај и величанствени концерт „Michigen Tech Concert Choir“ из САД-а у Саборном храму у Требињу, на прави је начин увеличао васкршње празничне дане у нашем граду. Под диригентском палицом проф. др Jared Andersona, хор је извео разноврстан репертоар, исказавши врхунску и професионалну увјежбаност. Искрене емоције и мелодичну хармоничност, које су извирале из сваке композицијске изведбе, препознала је и бројна публика која их је наградила вишеструким и дуготрајним аплаузима. На крају концерта директор хора уручио је у знак захвалности поклон старјешини храма Стевану Ковачевићу, а братство Саборног храма даровало је хору двије православне иконе.

Тонски запис концерта:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Видео запис изведбе „Тебе појем“ Стевана Мокрањца