Daily Archives: 20. јуна 2013.

13. „малa олимпијадa“ вртића „Света Евгенија – царица Милица“ из Требиња

Епархија захумско-херцеговачка и приморска и вртић „Света Евгенија – царица Милица“ из Требиња организовали су 13. „малу олимпијаду“ – поклон најстаријим полазницима који одлазе из ове васпитно-образовне установе и уз пјесму и игру им пожељели срећан полазак у школу.

На Спортским теренима „Срђан Алексић“ синоћ су се, у једноипочасовном програму, у више дисциплина такмичили малишани црквеног вртића који су, захваљујући вриједном и стрпљивом раду својих васпитача, показали завидно сналажење, али и спонтаност што је праћено бурним аплаузима и смијехом родитеља и гостију.

Отварајући дјечију маниФестацију духовник и надзорник у раду овог вртића Александар Илић осврнуо се на предан рад васпитачица које се несебично залажу да би у свако дијете уткали што више љубави и да би их научили највећим људским вриједностима. Иако су се храбро борили у потезању конопа, трчању у џаковима и другим дисциплинама ,подијељени на „бијеле“ и „црвене“, није било најбољих већ је жири одлучио да су сви побједници, након чега су им подијељени „слатки пакетићи“. Капацитет обданишта је 60 малишана, од годину до предшколског узраста, са којима свакодневно са великом љубављу и бригом ради пет васпитача, што су родитељи препознали, а о чему говори велика заинтересованост за упис у овај вртић. Обданиште „Света Евгенија – царица Милица“, први је православни вртић на простору Херцеговине, чији је оснивач Епархија захумско-херцеговачка и приморска.

текст: Ратомир Мијановић