Daily Archives: 29. марта 2014.

Епархијско такмичење из православне вјеронауке

У суботу, 29. 3. 2014. године одржано је епархијско такмичење из православне вјеронауке. Такмичење за најбоље ученике Епархије Захумско-херцеговачке и Приморске одлично је организовала ОШ „Петар II Петровић Његош“ – Билећа.
У радосној атмосфери снаге су одмјерили ученици седмог разреда, најбољи познаваоци лика и дјела Светог Саве из свих херцеговачких основних школа.
Након једноипочасовне борбе, највише концентрације је показао ученик Лазар Илић и заслужено побиједио нимало лаку конкуренцију.

Резултати са епархијског такмичења су слиједећи:

Прво мјесто: Лазар Илић ОШ „Јован Јовановић Змај“ Требиње – вјероучитељица Недељка Гудељ

Друго мјесто: Ирина Ковач ОШ „Свети Сава“ Гацко – вјероучитељица Ивана Хрњез

Треће мјесто: Маријана Милановић ОШ „Ристо Пророковић“ Невесиње – вјероучитељ Драго Миловић

Четврто мјесто: Ива Јокановић ОШ „Јован Јовановић Змај“ Требиње – вјероучитељица Наташа Ђурић

Пето мјесто: Милица Дошло ОШ „Петар II Петровић Његош“ Билећа -вјероучитељ Александар Шмања

Шесто мјесто: Милана Самарџић ОШ „Свети Сава“ Љубиње – вјероучитељ Миљан Лукета и Милан Биберџић ОШ „Његош“ Берковићи – вјероучитељ o. Александар Гајић

Сви такмичари и њихови вјероучитељи су били домаћински угошћени од стране ОШ „Петар II Петровић Његош“ из Билеће коју је представљао и све одлично организовао директор Милан Илић. Епархија ЗХиП је за све учеснике припремила пригодне поклоне који су уручени по проглашењу резултата.
Побједом на епархијском такмичењу Лазар Илић је изборио пласман на републичко такмичење гдје ће представљати нашу епархију.
Нимало не сумњамо да ће то Лазар, као и до сад, учинити на прави начин.