Daily Archives: 11. јуна 2014.

Пуштен у рад веб-сајт СПЦО Мостар

На Празник Силаска Светог Духа на Апостоле, Славу Саборног храма у Мостару, пуштена је у рад званична интернет презентација Српске православне црквене општине мостарске, на адреси: www.saborna-crkva-mostar.com, заједно са повезаним страницама и налозима на Фејсбуку, Твитеру у Јутјубу.

Веб-сајт „Саборна црква Свете Тројице“, први званични интернет приказ једне црквене општине Епархије захумско-херцеговачке и приморске, визуелно и организационо осмишљен од стране ђакона Бранислава Рајковића, технички су извели веб-дизајнери Марио Мандић и Иво Бандић, а његови администратори су Дамир Џонлез и Славенко Буха.

Поред основних информација, историјата, организације и вијести из живота наше домаће, помјесне и васељенске Цркве, веб-сајт нарочито прати новости од значаја за православне хришћане на подручју Српске православне црквене општине мостарске, Манастира Житомислића и читаве долине Неретве. Посебни менији нуде информације о обнови Саборног храма Свете Тројице, као и о културно-просвјетним и хуманитарним дјелатностима.

Eпископ Григорије отворио изложбу „Сликати реч“

У склопу традиционалне манифестације Ноћ музеја, која се одржала у Музеју Херцеговине у Требињу, Еп. Григорије је отворио изложбу „Сликати реч“  аутора Давора Џалте,  професора на Америчком универзитету у Риму. O тeми „Икoнa дaнaс“ гoвoрили су прoфeсoр Бoгoслoвскoг фaкултeтa у Фoчи  Дaркo Ђoгo и Дaвoр Џaлтo. A дa би угoђaj биo упoтпуњeн пoтрудили су сe учeници Mузичкe шкoлe из Tрeбињa кojи су oдржaли мини кoнцeрт.