Daily Archives: 27. јула 2014.

Посјета манастирима чланова Црквеног хора

Нajмлaђи члaнoви Црквeнoг хoрa Св. Сaвa из Билeћe, зajeднo сa свeштeникoм прoтojeрejoм сaтврoфoрoм Нeбoјшoм Кoлoвићем, oбишли су прoшлoг викeндa мaнaстир Св. Сaвe нa Гoлиjи и хрaм Свeтoгa свeштeнoмучeникa Пeтрa Зимoњићa у Дaнићимa.

Света литургија у Слипчићима

У Недјељу седму по Педесетници одржано је Евхаристијско сабрање у селу Слипчићи, код Мостара. Свету литургију са вјерним народом, служио је мјесни парох презвитер Бранимир Боровчанин, након чега су сви присутни почашћени ручком, који су домаћини припремили.

Света литургија у селу Блаце

У недељу 27. јула 2014.г. у напуштеном и спаљеном планинском селу Блаце код Коњица, у новобновљеној капели служена је Света Литургија . Свету Литургију служио је, парох коњички јереј Милан Бужанин. Светој Литургији присуствовало је око тридесет људи пријератних становника овог и околних села. У планинском селу Блаце до протеклог рата живјели су Срби ,а од страшних злочина у љето 1992 .г. , кад је комплетно село спаљено и извршен стравичан масакр над становништвом које се затекло у селу после заузимања села од муслиманских и хрватских снага, тамо не живи нити једна породица, нити је обновљена ни једна кућа . Послије Свете Литургије служен је парастос за све пострадале у протеклом рату, а након тога домаћини ,пријератни становници овог села , припремили су за све присутне трпезу љубави.

Ц.О. Коњиц