Daily Archives: 26. септембра 2014.

„Младо поетско вече“ у Мостару

„Младо поетско вече“, у оквиру 95. „Шантићевих вечери поезије“, спустило се на Мостар уз одјек стихова на многим језицима свијета, шаренилом сликарских мотива разних култура и са осмјесима на лицима младих људи свих раса. Цијели свијет клицао је Шантићу!

Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ – Градски одбор Мостар и Српско пјевачко и културно-умјетничко друштво „Гусле“ Мостар, у сарадњи са Колеџом уједињеног свијета у Мостару, бројној мостарској публици приредили су несвакидашњи културни догађај литерарне, музичке и визуелне умјетности. У атријуму Владичанског двора у Мостару стихове на својим матерњим језицима, казивали су млади људи из Енглеске, Њемачке, Шпаније, Бангладеша, Хонгконга, Украјине, Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине…, а своје слике изложили су ствараоци и из Ирака, Либана, Хрватске.., уз наступ музичке групе „Колеџа уједињеног свијета“. Поред Шантићевих стихова и рима, чула се и поезија Дучића, Рилкеа, Гетеа, Неруде, Шевченка, Николића, Диздара, Ујевића.

Током програма поздравним ријечима публици се обратила и професорица српског језика, и књижевности Колеџа уједињеног свијета у Мостару, а од недавно и члан Управног одбора СПКД „Просвјета“ – ГО Мостар, госпођа Тања Чворо.

„Младој поетској вечери“ у Мостару, између осталих, присуствовао је и потпредсједник Федерације БиХ Светозар Пударић, као и бројни професори и ученици Колеџа уједињеног свијета у Мостару.

СПКД „Просвјета“ – ГО Мостар и
СПКУД „Гусле“ Мостар