Daily Archives: 17. новембра 2014.

Слава капеле у 4. пбр у Чапљини

У понедељак, 17. новембра 2014. године, свечано је прослављена слава у Четвртој пешадијској бригади у Чапљини – Ђурђиц. Свету литургију служио је парох метковачки јереј Борис Чоловић уз саслужење јереја Немање Лакића, јереја Александра Шмање батаљонског свештеника из Билеће и бригадног свештеника Марка Гојачића. Након Свете литургије преломљен је славски колач и уприличено пригодно послужење.

Прослављена слава храма у селу Трновица надомак Билеће

На Празник обновљења храма Св.великомуч.Георгија – Ђурђиц, а у Недељу 23 по Духовима, у билећком селу Трновица свечано је прослављена храмовна слава Сабора Св.Архангела Михаила. Св.Литургију служио је надлежни парох, протојереј-ставрофор Драго Цвијановић уз учешће великог броја вјерника, махом житеља овога села и оних који воде поријекло са овога мјеста. Домаћин славе био је Господин Радислав Уљаревић, који је након службе Божије припремио и трпезу љубави за све присутне.

Занимљиво је поменути да годинама уназад служба није служена у овоме храму због његове обнове и започетих радова. Радови су се нарочито интензивирали посљедњих мјесеци, тако да је Св.Литургија одслужена по први пут након осам година у обновљеном, али још незавршеном храму.

За домаћина славе наредне године јавио се Господин Крсто Уљаревић.