Daily Archives: 16. фебруара 2015.

Бесједа Еп. Григорија на Сретење Господње у Саборном храму

Предавање у Владичанском двору у Мостару

У организацији Православних жена вјерница Града Мостара, које дјелују у оквиру мреже жена вјерница МРВ БиХ, у суботу 14. фебруара 2015.године, у Владичанском двору у Мостару одржано је предавање госпође Саре Сабри. Предавање је било врло занимљиво и поучно, а посјећено од стране представника све четири вјерске заједнице Мостара.

Прослављена храмовна слава у Прерацима

У селу Прераца надомак Билеће, у суботу 14.фебруара, свечано је прослављена храмовна слава Св.мученик Трифун. Прерачани су се као и претходних година домаћински потрудили да дочекају своју храмовну славу и прославе је како то и доликује. Свету Литургију, уз учешће великог броја мјештана овога села, међу којима је био и велики број дјеце, што нарочито радује, служио је протојереј-ставрофор Драго Цвијановић.

Након трокраког опхода око храма услиједило је ломљење славског колача и освећење жита. Прота Драго се обратио присутним бесједом у којој је нагласио важност заједничког живљења и окупљања у Цркви Христовој, особито у миру и међусобној љубави, честитајући том приликом свима храмовну славу овога села.

Након службе прешло се за трпезу и послужење које су припремили овогодишњи домаћини породице Бјелетић, на челу са госп.Сретеном Бјелетићем. За домаћине наредне године пријавиле су се породице Будалића.