Daily Archives: 25. маја 2015.

Слава храма Светог Николе у Домашеву

У суботу по празнику Преноса моштију Светог оца Николаја, 23. маја 2015. године, прослављена је слава храма посвећеног Светом Николају Мирликијском Чудотворцу у Домашеву. Свету Литургију је служио надлежни парох јереј Данило Боро. Храм датира из раног средњег вијека, а последњи пут, по благослову владике Григорија, је обновљен и освештан 2009. године.

Света Литургија у селу Идбар

У селу Идбар, у подножју планине Прењ, у прву недјељу по Спасовдану народ се од давнина сабирао на службу Божију. У недјељу, Св. Отаца, 24.05.2015.г. на празник Св. Кирила и Методија и ове године у овом сеоцету је било нарочито свечано. Као и прије звона са ове богомоље су призвала вјерни народ из свих крајева наше и сусједних земаља на службу Божију…

Свету Литургију служио је надлежни свештеник, о. Милан Бужанин. У току свете Литургије, пригодном бесједом вјерујућем народу се обратио свештеник Милан, који је похвалио бригу овог народа на очувању ове светиње од пропадања. Поред тога, нагласио је важност чувања вјековних огњишта и пружио подршку повратку и обнови запустјелих имања. Након Св. Литургије сви присутни су свратили у кућу г. Момчила Антића гдје је припремљена трпеза љубави.