Daily Archives: 17. јуна 2015.

Jавни час Православне вјеронауке

У недељу, у подне, ученици трећег три разреда ОШ „Вук Караџић из Требиња под руководстовм своје вјероучитељице Миље Тупањанин су у требињском Саборном храму извели јавни час Православне вјеронауке на тему хришћанских врлина.

Својом ведрином и занањем обрадовали су и насмијали многобројну публику, а поучним текстовима подсетили на најважније вриједности у животу сваког човјека које ми, одрасли, неријетко заборавимо. Дјеци и њиховим родитељима добродошлицу су пожељели координатор за вјерску наставу, отац Александар Шмања и старјешина Саборног храма, отац Младен Жуловић, који су их на крају их даровали пригодним поклонима са поруком да се овакви часови наставе и у будуће.

Јавни час из Православне вјеронауке можете погледати овдје:

Посјета повратницима у Дувну

На иницијативу мостарског пароха о.Радивоја Круља, који уједно опслужује и парохију дувањску, у уторак 16.јуна 2015.године јединог српског повратника Михаила Велимира и његову породицу посјетили су: Предсједник Владе Херцег-Босанске Жупаније / Кантона 10 г.Драшко Далић са сарадницима, начелник општине Томиславград г.Иван Вукадин са сарадницима и представници УНДП-а.

Породица Велимир се вратила прошле године у напуштено дувањско село Баљке. Тренутно живе у једној камп кућици, без струје и држе „велико благо“, како истиче домаћин Михајло. „Благо“ се састоји од скоро 500 оваца и коза, 30 крава са телади и око 20 коња.

Поменути званичици су у разговору са домаћинима договорили да ће дати све од себе да до наступајуће зиме овој вриједној породици буде урађен кров над главом, покривена штала и доведена електрична енергија, чиме би се за почетак створили нормални и најосновнији услови за привређивање и живот.