Daily Archives: 8. јула 2015.

Слава Храма у Полицама

У Храму Рођења Светог Јована Крститеља у Полицама, прослављена је храмовна слава. Свету литургију служио је прота Миленко Спремо, бивши парох полички, уз саслужење великог броја свештеника. Пригодном бесједом народу се обратио прота Зоран Илић, рекавши како овај празник показује да се у лику другога рјешавају наши животни проблеми. У лику светог Јована разрјешава се Захаријина нијемост, Јелисаветина срамота. Живот Јованов указује увијек на другог, на Христа. На крају када се буде судило нама неће Бог гледати шта смо ситно учинили, већ какав је наш однос према другима. Послије литије и освећења славског колача, пригодном здравицом народ су поздравили отац Миленко и предсједник одбора Томо Берак. Домаћини су припремили и славску трпезу.

Прослава празника Рођења Св.Јована Крститеља у селу Дола

На празник Рођења Св.Јована Крститеља 07.јула 2015.године Господње, а у поретку редовних богослужења која се служе на парохијама широм наше богомспасаване епархије, служена је Св.Литургија и у билећком селу Дола. Вјерни народ овога краја сабрао се у свом новообновљеном храму Св.архангела Михаила да учествује у Светом богослужењу којим је началствовао надлежни парох протојереј-ставрофор Драго Цвијановић. Прота Драго је у својој бесједи нагласио значај и величину Светог Јована Крститеља и његов богоугодан живот који треба бити за примјер свим људима, а особито хришћанима који стреме Вјечном и непролазном Царству Божијем.

Након службе Божије, сви сабрани размјенили су и по коју чашицу разговора у порти храма и тако наставили ово празнично дружење.