Daily Archives: 31. августа 2015.

Слава храма у Нецвијећу

У тринаесту недељу по Педесетници у селу Нецвијећу недалеко од Требиња , у Храму Успења Пресвете Богородице, служена је Света Архијерејска Литургија и прослављена слава храма. Свету Архијерејску Литургију служио је епископ ЗХиП Григоријеуз саслужење свештенства.

Имали смо част и задовољство да Св.Литургију молитвено увеличају протојереј-ставрофор Дарко Ђого, декан Богословског факултета у Фочи ,протосинђел Силуан Мракић (секретар епископа ваљевског господина Милутина) и Протојереј Ненад Јездић из епархије ваљевске , као и бројни свештеници и ђакони наше епархије.

Љубав и благослов који смо овога дана добили на дар непроцјењиве је духовне вриједности. Мноштво народа које се данас сабрало у овоме светом храму, обогаћени светом тајном Причешћа,говоре да је за њих овај дан од посебне важности и поштовања.

Након Св.Литургије и свечане Литије уследило је благосиљање славског колача, а потом су домаћини уприличили послужење за све госте. Несумњиво је, да су ови добри домаћини дочекали раширених руку и отвореног срца све госте и угостили их, онако како то само знају домаћини села Нецвијећа.

Литургија у селу Југовићи

У недјељу, 30. августа 2015.године Господње, у обновљеном храму Силаска Светога Духа на Апостоле у селу Југовићима код Гацка служена је Божанствена Литургија. Литургију је служио парох јереј Данило Дангубић уз саслужење ђакона Јакше Окиљевића и Југовићана.