Daily Archives: 14. септембра 2015.

Света литургија и Mолебан поводом почетка школске године у Мостару

У Недјељу петнаесту по Духовима, на подручју Црквене општине мостарске служене су Свете литургије и Молебан поводом почетка школске године. У храму Рођења Пресвете Богородице у Мостару Свету литургију и Молебан, са вјерним народом и ученицима, служио је парох прве мостарске парохије, отац Радивоје Круљ, а на мјесном гробљу у Врапчићима отац Небојша Радић, парох треће парохије мостарске.

Молебан за почетак школске године у Чапљини

У петнаесту недељу по Духовима, а молитвеним заступништвом Пресвете Богородице и новомученика Јасеновачких, заједно са новопросијавшим Пребиловачким мученицима, у саборном храму у Чапљини одржан је молебан за почетак нове школске године. Свету Литургију служио је о. Марко Гојачић, уз саслужење великог броја вјерника. О. Марко је у својој беседи истакао да је суштина како вере, тако и учења веронауке несебична љубав према Богу и ближњима. Око тридесетак школараца приступило је Чаши Господњој, очекујући благослов за нове радне подвиге, а све на славу Божију и корист и радост своје породице и Цркве. Након Литургије и призива благодати Духа Светога ђацима су подељени скромни поклони и уприличено је посужење за све присутне у парохијском дому.

Слава хора у Требињу

У недјељу, 13. септембра 2015. године, на празник Полагање појаса Пресвете Богородице, Светих мученика Јасеновачких и Сабора Свих Српских Светитеља, женски пјевнички хор Саборног храма Светог Преображења Господњег прославио је своју славу Свету Анастасију Српску. Свету Литургију је служио јереј Душко Шаровић уз саслужење оца Хуана (Јована) из Барселоне, архијерејског намјесника Епископа Луке у Шпанији, и братства и ђакона Саборног храма. Послије Свете Литургије чланови хора су припремили послужење у Епархијском дому у Требињу.

ЦО Требиње