Daily Archives: 13. јуна 2016.

Освештана звона Саборног храма Епархије ЗХиП

У Недјељу Светих Отаца Првог васељенског сабора, у сусрет Празнику Силаска Светог Духа на апостоле, освештана су звона Саборног храма Епархије захумско-херцеговачке и приморске у Мостару.

Након Свете литургије у Старој цркви у Мостару, коју је служио протопрезвитер ставрофор радивоје Круљ, уз саслужење ђакона Бранислава Рајковића и вјерног народа, литија са иконама и цвијећем спустила се до Храма Свете Тројице, гдје су окићена и освештана нова звона, која ће наредних дана бити постављена на звоник храма у изградњи, како би по први пут од ратних разарања зазвонила и то на Празник Педесетнице.

Света Литургија у Идбру

У селу Идбар, у подножју планине Прењ, у недјељу по Спасовдану народ се од давнина сабирао на службу Божију. У недјељу, Св. Отаца, 12.06.2016.г. и ове године у овом сеоцету је било нарочито свечано. Као и прије звона са ове богомоље су призвала вјерни народ из свих крајева наше и сусједних земаља на службу Божију…

Свету Литургију служио је надлежни свештеник, о. Милан Бужанин. У току свете Литургије, пригодном бесједом вјерујућем народу се обратио свештеник Милан, који је похвалио бригу овог народа на очувању ове светиње од пропадања. Поред тога, нагласио је важност чувања вјековних огњишта и пружио подршку повратку и обнови запустјелих имања. Након Св. Литургије сви присутни су свратили у кућу г. Момчила Антића гдје је припремљена трпеза љубави.