Daily Archives: 27. децембра 2016.

Прослављен Свети Спиридон на Кременој

У маленом селу Кремена у парохији Метковачкој, на самој обали Јадранског мора, велика радост је била видјети мноштво народа који се окупио да прослави Светог Спиридона. Поред вјерника из наше парохије славље су увеличали гости из Сплита, Дубровника, Требиња, Чапљине… Свету Литургију служио је протојереј ставрофор Славко Зорица уз саслужење седморице свештеника из наше епархије. Након службе и ломљења славског колача у порти храма, присутнима су се обратили отац Славко и овогодишњи кум славе Чедомир Кнежић.

Славље се наставило у парохијском дому богатом трпезом љубави коју је припремио кум славе са својом породицом. Овогодишњем куму захваљујемо на труду и нека Господ награди његов допринос, а за наредну годину кумство је преузео Никола Кадијевић.

Предавање о. Радивоја Круља у Источном Сарајеву

У недјељу 25.децембра 2016.године, у сали Културног центра Источно Ново Сарајево, изузетно предавање на тему „Отац“ одржао је протојереј-ставрофор Радивоје Круљ, старјешина мостарског саборног храма. Након уводног дијела предавања оца Радивоја услиједио је пријатан разговор у којем су присутни са предавачем подијелили одређена искуства.

У временском интервалу од празника Ваведења Пресвете Богородице у храм, па све до празника Рођења Христовог, Црквена Општина которачка у Источном Сарајеву организује серију предавања-разговора на теме породичних вриједности унутар Цркве која, нарочито у периоду божићног поста, афирмише породицу као амбијент спасења.

Овогодишњи циклус предавања под мотом „У СУСРЕТ ВИТЛЕЈЕМСКОЈ ПОРОДИЦИ“ окупља велики број посјетилаца.

И овај пројекат, попут претходног циклуса организованог у току васкршњег поста 2016.г., под називом „У СУСРЕТ ИСТИНИ“, црквена општина которачка реализује под покровитељством фондације БиХ и Културног центра Источно Ново Сарајево.