Daily Archives: 4. априла 2017.

Службеници полиције у Невесињу сакупили прилог за обнову Саборног храма

Поводом Дана полиције, у просторијама Полицијске станице Невесиње, испред спомен обиљежја погинулим припадницима полиције у одбрамбено – отаџбинском рату служен је помен. Након помена начелник Полицијске станице господин Славенко Лучић са неколицином службеника угостио је породице погинулих припадника полиције из Невесиња, представнике општинске власти и надлежно свештенство.

Службеници полиције у Невесињу, како до сада тако и данас, поред свог професионализма истакли су се и својом хуманошћу. Поводом Дана полиције они су сакупили прилог за обнову Саборног храма у Невесињу који су овом приликом уручили свештенику Зорану Илићу. Отац Зоран је изразио захвалност свима који су учествовали у овом хуманом подухвату и рекао да се свештеници својим радом труде да људи препознају Цркву као мјесто на које ће људи пожељети да дођу и мјесто у коме ће осјетити сигурност као што то чине и полицијски службеници у Невесињу за сав град који је препознатљив по осјећају сигурности, добродошлице и слободе.

Предавање јеромонаха Макарија Имамовића у Гацку

У пету седмицу часног поста, која је посвећена Светој Марији Египћани, у сали парохијског дому у Гацку предавање је одржао настојатељ манастира Савина јеромонах Макарије Имамовић. Тема предавања је била „Врлина покајања“. Отац Макарије је акценат ставио на разлици термина покајање и извињење. Покајање подразумијева промјену начина живота, а извињење не подразумјева да ту грешку нећемо опет учинити. У другом дијелу предавања, могли смо чути тумачење великопосне молитве Светог Јефрема Сиријског,  гдје је отац констатовао да се гријеси међусобно прожимају тј. не можемо посједовати само један гријех.Такође,било је говора и о животу Свете Марије која је својим практичним примјером потврдила јеванђелску причу о жени која је мирисним уљем помазала Христа и тиме пројавила своје смирење и вјеру у Његово милосрђе.

Вјероучитељ, Славко Лаловић

 

Предавање монаха Арсенија Јовановића у Саборишту ЦО Билећа

У оквиру Великопосног циклуса предавања у саборишту ЦО Билећа, пете недеље Великог поста у 19. часова одржано је предавање на тему „Пост као духовна гозба“. Најпосјећеније предавање до сада одржао је монах Арсеније Јовановић сабрат манастига Острог.