Daily Archives: 11. априла 2017.

Бесједа о. Владана Перишића на Благовјести 2017. у Дубровнику

Благовјести у Дубровнику

На Празник Благовјести 7.априла 2017.год служена је Света Литургија и прослављена Слава Православне Цркве у Дубровнику. Евхаристијским слављем началствовао је старјешина дубровачке цркве протојереј-ставрофор Владан Перишић уз саслужење братсва храма као и драгог госта свештеника Вука Милишића, наставника фочанске Богословије.. У поздравној бесједи на крају Свете Службе о. Владан подсјетио је све на смисао догађаја Благовјештења у историји спасења али и у нашим животима.

Поздравна ријеч о. Владана Перишића

Учимо, играмо се, радујемо се… Стижу празници!

У петак, 7 априла у Основној школи “ Свети Василије Острошки“ у Требињу осјетила се радост ишчекивања хришћанских празника. Послије часова међупредметне корелације, вјеронауке, ликовне културе, васпитног рада у одјељенској заједници, учионице и хол школе красила је дјечија маштовитост и креативност. Умјетнички таленат то је њихов дар Христу који је волио све људе, а изнад свега дјецу. Са вјенчићима на главама које су данас направиле вриједне дјечије ручице уз помоћ учитеља и вјероучитеља, ученици ће сутра присуствовати традиционалној литији од храма Светог Јована у требињском насељу Полице до Саборног храма гдје ће присуствовати празничном вечерњем богослужењу.

Предавање проф. др Дарка Ђога у Гацку

На празник Цвијети, у саборишту парохијског дома у Гацку, одржано је предавање на тему ХРИСТОС НЕВИДЉИВИ МЕСИЈА. У препуној сали саборишта на ову тему надахнуто је говорио проф. др Дарко Ђого декан ПБФ у Фочи. У свјетлу празника уласка Христовог у Јерусалим и претстојећих догађаја страдања и Васкрсења Христовог, предавач је истакао разлику између Господа Христа, као истинског Месије, и месије каквог очекују Јевреји тога времена, правећи паралелу и са временом у коме ми живимо.

Тонски запис бесједе: