Daily Archives: 9. маја 2017.

Невесињци кренули на поклоничко путовање до Острога

Група од 76 ходочасника из Невесиња кренула је јутрос пјешице на поклоничко путовање за манастир Острог. Ходочасници, међу којима је било највише младих људи, окупили  су се испред  храма Вознесења Господњег и након благослова свештеника Зорана Илића  кренули су  на  пут дуг 170 километара. Прво коначиште планирано је у Парохијском дому у Гацку. Тродневно путовање преко Голије и Никшића завршава се 11. маја. Одважни Невесињци поклониће се моштима Светог Василија Острошког, а потом ће присуствовати вечерњој литургији. Ово је седмо групно  пјешачење из Невесиња у најзначајнији  центар вјерског ходочашћа на православним просторима и до сада је најмасовније.

Један од вођа пута Милан Кандић каже да није важно колико је тешко и далеко када знате у какву светињу идете. Наглашава да га радује што је  у групи доста младића и дјевојака и нових ходочасника.

– Када стигнемо надомак Острога  са оволиком групом сви знају да су то Невесињци – истиче Кандић, који је предводио ходочаснике и на претходних шест пјешачења.

Извор: Радио Невесиње