Daily Archives: 11. септембра 2017.

Слава требињског певничког хора

У недељу  10. септембра, када прослављамо и Сабор Српских Светитеља, певнички хор требињског саборног  храма, који носи име Св.Анастасије Српске, прославио је своју крсну славу појући на Божанственој Литургији којом је началствовао  Епископ ЗХиП Г.Григорије.

Владика је у беседи истакао да су и светитељи из нашег рода чији Сабор славимо, показали добру вољу и жртву за сарадњу са Божијом вољом, па је тако Црква расла и развијала се  и у нашем народу и развијаће се и у будуће. Ту добру вољу показују и девојке и девојчице које певају за певницом нашег Саборног храма из љубави према Христу и Цркви, па зато када и оду из Требиња у неки други град и крај у свету оне настављају да и тамо поју Богу и тако служе Цркви Христовој. Похваливши њихов досадашњи труд, владика је на крају пожелео да и сви ми будемо људи добре воље, да би се и ми са Богом  прославили.

После свете Литургије, у славској атмосфери, настављено је дружење уз трпезу љубави и радосну песму свих присутних.

 

Бесједа о. Владана Перишића, Матеј 22, 1-14 2017.

Молебан за почетак нове школске године

У недељу, 10. септембра у Саборном храму у Чапљини одржан је молебан за почетак нове школске године. Свету Литургију служио је о. Марко Гојачић, уз саслужење великог броја вјерника. О. Марко је у својој беседи истакао да је суштина како вере, тако и учења веронауке несебична љубав према Богу и ближњима. Око тридесетак школараца приступило је Чаши Господњој, очекујући благослов за нове радне подвиге, а све на славу Божију и корист и радост своје породице и Цркве. Након Литургије и призива благодати Духа Светога ђацима су подељени скромни поклони и уприличено је послужење за све присутне у парохијском дому.