Daily Archives: 7. априла 2019.

Благовијести – Крсна слава храмa Херцеговачка Грачаница

На празник Благовијести служена је Света Литургија у храму Херцеговачка Грачаница, којој је данашњи празник и храмовна слава. Свету Литургију служили су о. Момчило Пејичић, о. Младен Жуловић, о. Петар Плавшић, о. Александар Илић и о. Милан Стањевић. По завршетку Св. Литургије одслужен је помен пјеснику Јовану Дучићу, а затим је по обиласку литије око храма, испред цркве пререзан  славски колач. Домаћини су за све присутне у Дому на Црквини, припремили славску трпезу.

Средопосна недеља у Горњем Храсну

Средопосне недеље 07. априла 2019. године, људи пореклом из Горњег Храсна који су ратом 1992. године расејани по свету, сабрали су се на Свету литургију, у родном селу око разрушеног храма Рођења Светог Јована Крститеља. Свету Литургију служио је парох чапљински јереј Марко Гојачић уз присуство великог броја верника. Након Литургије организовано је послужење у просторијама парохијског дома чија је обнова у току.

 

Прослављен празник Благовијести у Подосоју

На празник Благовијести 7. априла, служена је Света Литургија у приградском насељу Подосоје. Празничну радост су као и увијек увећала дјечица, коју родитељи редовно доводе на службе.