Daily Archives: 21. априла 2019.

Врбица у Требињу

Српска православна црква прославља празник Васкрсења Лазаревог или Лазареву суботу, успомену на последње чудо Христово пред Недељу страдања, смрт и Васкрсење. Малишани из требињских вртића и вјерни народ, обиљежили су овај празник литијом од цркве у насељу Полице, шеталиштем уз ријеку Требишњицу, преко Каменог моста, корзоа и кроз градски парк до Саборног храма, гдје су добили благосиљане врбове гранчице.

фото Жељко Дука

Васкршња изложба у Основној школи „Вук Караџић“

У петак, 19. априла 2019. године, у холу ОШ „Вук Караџић“ у Требињу, одржана је изложба поводом Празника над празницима – Васкрсења Господа Исуса Христа. Изложба је била отвореног хуманитарног карактера.

Идеју водитеља и ученика продуженог боравка да осликају јаја, осмисле и направе васкршње честитке, корпице за јаја и остало што симболише на овај велики празник, подржао је Савјет ученика. Радови су настали на креативним радионицама које су организоване понедељком, сриједом и петком  у току Часног поста, у продуженом боравку. Ширили су тако међусобно васкршње расположење, будећи машту и развијајући креативност, а онда, што је још важније, учећи се солидарности и разумијевању за друге.

У склопу изложбе биле су постављене кутије за добровољне прилоге који ће бити уплаћени за лијечење дјевојчице Марине Вујиновић из Требиња. Изложбу, која је успјешно реализована, посјетио је велики број дјеце, родитеља и грађана, а посебна радост организаторима изложбе била је посјета и подршка овој акцији од дјеце и васпитачица вртића „Сунце“.

Скоро сви радови су поклоњени посјетиоцима који су учествовали у хуманиторној акцији.

вјероучитељица Жанела Пажин