Daily Archives: 10. јуна 2019.

Слава храма у Стоцу

Његово преосвештенство епископ ЗХиП Димитрије у суботу 8. јуна 2019.г. служио је свету архијерејску литургију у столачком храму, уз саслужење игумана манастира Житомислић г. Данила, свештеника мостарског г. Радивоја Круља, свештеника Данила Бора из Билеће, свештеника Милоша Мандића из Требиња, надлежног пароха Ратка Зубца као и ђакона; Бранислав Рајковића и Павла Ратковића. Бесједом по јеванђељу вјернима се обратио игуман Данило, а после благосиљања славског колача владика Димитрије је поздравио све сабране ријечима пуним пастирске љубави. За све сабране код храма у Пољуби како сточани воле да кажу,послужен је славски ручак. 

Света Литургија у селу Идбар

У селу Идбар, у подножју планине Прењ, у  недјељу по Спасовдану народ се од давнина сабирао на службу Божију. У недјељу Св. Отаца, 09.06.2019.г.  и ове године у овом сеоцету је било нарочито свечано. Као и прије  звона са ове богомоље су призвала вјерни народ из свих крајева наше и сусједних земаља на службу Божију…
Свету  Литургију служио  је надлежни свештеник, о. Милан Бужанин. У току свете Литургије, пригодном бесједом вјерујућем народу се обратио свештеник Милан, који је похвалио бригу овог народа на очувању ове светиње од пропадања. Поред тога, нагласио је важност чувања вјековних огњишта и пружио подршку повратку и обнови запустјелих имања. Након Св. Литургије сви присутни су свратили нa трпезu љубави коју су припремили домаћини Јово и Драган Јовановић са својим породицама.