Daily Archives: 19. августа 2019.

Преображење у Клепцима

Прослава храмовне славе у Клепцима започела је у недељу 18. августа празничним вечерњим богослужењем на којем се окупио велики број мештана овог села и дијаспоре, који су након богослужења наставили дружење у селу. Свету Литургију на сам дан празника служио је архимандрит Лазар Лазаревић уз саслужење пароха метковачког Протојереја – ставрофора Бориса Чоловића, пароха благајског јереја Бранимира Боровчанина и надлежног пароха Марка Гојачића. Након Литургије испред храма је пререзан славски колач и освећено грожђе.

Претпразништво Преображења у Требињу

У недељу, 18. августа 2019. године служена је Света Литургија у Саборном храму Светог Преображења Господњег у Требињу. Свету Литургију је служио протојереј Страхиња Јањић из Аустралије уз саслужење свештеника и ђакона овог храма и протојереја-старофора Милутина Андрића, свештеника Епархије ЗХиП, који живи у Вишеграду. Надахнутом  бесједом обратио се отац Страхиња. На крају службе позвани су сви да сутрашњим доласком у овај храм заједнички прославимо Славу  нашег храма и града у Требињу. 

ДОБРО ДОШЛИ!!!

Бесједа о. Владана Перишића – Црква као лађа (Матеј 14,22-34)

Света Литургија у Голој Главици код Требиња

У недељу, 18. августа, служена је Света Литургија у храму Светог пророка Илије у селу Гола Главица код Требиња. Свету Литургију служио је надлежни парох протојереј-ставрофор Борис Бандука уз саслужење вјерног народа овога краја.  Послије Литургије за све присутне припремљена је трпеза љубави. 

Храм је саграђен 1436. године, налази се на брду Илијина главица, која доминира тим дијелом, са кога се види цијела Требињска површ и дијелови Требињске шуме.