Daily Archives: 8. септембра 2019.

Света Литургија у Лугу

У недељу  08.09. служена је Света Литургија у селу Луг. Црква у Лугу саграђена је 1503. године на темељима цркве из ранијег периода.  Након завршене пројектне документације слиједи  јој детаљна реконструкција. Свету Литургију служио је парох јереј Милош Ловрић уз присуство многобројног вјерног народа.  Након ломљења славског колача слиједила је трпеза љубави која је овог пута ради лоших временских услова организована у просторијама сусједног села Добромани.

Молебан за почетак школске године у Чапљини

У недељу, 8. септембра у Саборном храму у Чапљини одржан је молебан за почетак нове школске године. Свету Литургију служио је о. Марко Гојачић, уз саслужење великог броја вјерника. Око двадесетак школараца приступило је Чаши Господњој, очекујући благослов за нове радне подвиге, а све на славу Божију и корист и радост своје породице и Цркве. Након Литургије и призива благодати Духа Светога ђацима су подељени скромни поклони и уприличено је послужење за све присутне у парохијском дому.

Свети апостол Тит – Архијерејска литургија у Петропавловом манастиру

7.септембра на Светог апостола Тита у Петропавловом манастиру Свету архијерејску литургију служио је Владика Атанасије уз саслужење свештеника о. Миленка Спрема, о. Александра Илића, јеромонаха Антонија и ђакона Павла Ратковића. Апостол Тит је био ученик Апостола Павла и по предању пролазио овим крајевима на свом путовању по Далмацији.

Бесједа Владике Атанасија