Daily Archives: 10. новембра 2019.

О сијачу и сјемену – о Христу и слободним срцима

У једној од најдубљих требињских бразди, у једној од најширих требињских њива, у једном од најстаријих требињских насеља, посијана је и данас изнова Божанска ријеч. У Недјељу двадесетпрву по Духовима, у Храму Светих Архангела у Рупјелама, средишту Парохије пете Требињске, надлежни парох, протопрезвитер – ставрофор Дражен Тупањанин, тумачећи Зачало тридесетпето, Еванђеља по Луки, отварајући срца вјерних, припремао је тло за управо посијано Сјеме.


Особа за културу и медије Епархије ЗХиП,

Бранислав Рајковић, ђакон

 

Недеља 21. по Духовима у Саборном храму у Требињу

У недјељу 21.по Духовима, на празник Светог Арсенија Сремца, Свету Литургију служио је протојереј – ставрофор Борис Бандука уз саслужење презвитера Миодрага Копање из Бања Луке и свештенства Саборног храма. На Литургији се окупио вјерни народ, коме се бесједом послије прочитаног Јеванђеља обратио отац Борис. Сви вјерници су узели учешћа у Евхаристијском сабрању причестивши се Светим Тајнама Христовим.
Гости на трпези љубави, припремљеној у епархијској трпезарији, били су љекари и медицинске сестре који добровољно раде у православној амбуланти „Свети апостол и јеванђелист Лука“ у Бања Луци.
Амбуланта је смјештена у просторијама бањалучке црквене општине, а функционише добровољним стручним радом здравствених радника Града Бања Лука који у своје слободно вријеме бесплатно пружају здравствене услуге.