Daily Archives: 1. марта 2020.

Mоба у Љубушком

У суботу, 29 фебруара организована је моба од стране Српске православне црквене општине Чапљина у циљу да се очисти комплекс храма Светог Архангела Михаила у Љубушком. Ове године, храм у Љубушком прославља 155 година од освећења и планирано је да се у току лета на темељима храма служи Света Литургија и тиме прослави овај велики јубилеј. Моби су се одазвали наши пријатељи из Невесиња, Фоче, Београда, Херцег Новог, као и парохијани са парохије чапљинске. Веома је значајан и долазак на мобу др Горана Комара који је том приликом усликао и старо православно гробље у Љубушком које ће се такође настојати очистити у наредном периоду.

Дан розих мајица (Pink Shirt Day)

У сарадњи са World Visionom BiH у суботу, 29.2. у Мостару, у оквиру Просвјетине школе обиљежили смо Дан розих мајица (Pink Shirt Day). Милиони младих људи у цијелом свијету обиљежавају и ове године Међународни дан превенције међувршњачког насиља у школама „Дан розих мајица“ – „Pink Shirt Day. БиХ је ове године четврти пут обиљежила овај дан у више од 150 школа и 40 градова широм БиХ, што већ постаје традиција.

Ми смо учили о томе шта је насиље, како га препознати и како се борити против истог. Били смо и креативни и распјевани. Чак смо и дрво посадили. Сви смо јединствени и посебни, и лијепи (у тој) различитости. Послушајте како звуче мир и љубав у нашој изведби.

Вјероучитељица Тијана Башић