Daily Archives: 5. јула 2020.

Света архијерејска литургија на Оровцу требињском

А капетану рече Исус: Иди, и како си вјеровао нека ти буде. И оздрави слуга његов у тај час. (Мт 8, 13)

У Недјељу четврту по Педесетници, а пред Празник Рођења Светог Јована Претече и Крститеља, који је и Слава заједнице сабране око Храма у требињском селу Оровац, Светом архијерејском литургијом началствовао је Епископ захумско-херцеговачки и приморски Димитрије.

По читању овонедјељног Зачала, двадесетпетог, из еванђеља по Матеју, Епископ Димитрије протумачио је чудесно исцјељење слуге капетановог.
 
Са свештенством и народом Божијим, Епископ Димитрије, послије опхода око Храма осветио је и преломио и славски хљеб. Након Храмовне трпезе, сабрање вјерних настављено је и за славским ручком, који је са својим парохијанима приредио мјесни парох, отац Миросав Ратковић.
 
Бранислав Рајковић, ђакон
 

Недјеља четврта по Духовима у требињском Саборном храму

А кажем вам да ће многи од истока и запада доћи и сјешће за трпезу с Авраамом, и Исаком, и Јаковом у Царству небескоме; А синови царства биће изгнани у таму најкрајњу; ондје ће бити плач и шкргут зуба. (Мт. 8, 11-12)

Началствујући Сабрањем вјерних у требињском Саборном храму, отац Дражен Тупањанин тумачио је Зачало двадесетпето Еванђеља по Матеју.
 
 
У ову Недјељу, четврту по Духовима, оцу Дражену саслуживали су требињски свештеници: Никица Ајдер, Немања Дражић и Милош Мандић, као и вјерни народ Требиња.