Daily Archives: 8. августа 2020.

Празник Преподобномученице Параскеве у селу Љекова код Требиња

У суботу, 8.августа 2020. године, прослављена је слава храма Преподобномученице Параскеве у селу Љекова. Свету Литургију служио је надлежни парох протојереј – ставрофор Борис Бандука уз саслужење јереја Ивана Савиновића, војног свештеника из Тузле. У току Литургије обављена је литија и ломљење славског хљеба.

Храм Преподобномученице Параскеве (1841.г.) обновљен је и освештан у августу 2018. године. Послије обнове храма мјештани су изградили нови љетниковац.

Светa Литургијa у селу Добригошће

У суботу 08.08.2020. године у селу Добригошће изнад  Јабланице тринаести  пут послије рата одржан је скуп братстсва Манигода. Скуп је почео служењем Свете Литургије . Свету литургију   служио је парох коњички протојереј-ставрофор  Милан Бужанин.  По завршетку Свете Литургије и ломљења славског колача сви присутни су позвани за трпезу љубави.   Овом скупу присуствовало је десет људи из овог села расељених по свијету као и неколицина данашњих становника Јабланице родом из овог села. Треба напоменути да је у овом селу прије рата живјело педесетак породица а сад не живи ниједна , а само у Јабланици живи неколико углавном старијих породица Манигода.