Помени

Седмодневни помен

На Светог Николаја, деветнаестог децембра 2008. г. у Манастиру Тврдош служена је Св. Архијерејска Литургија којом је началствовао Еп. Григорије, уз саслуживање Еп. Атанасија, игумана Манастира Завале јеромонаха Василија и бројних свештеника и свештеномонаха наше Епархије. По свршетку Литургије сви присутни су, заједно са Владикама, отишли до манастирског гробља гдје је на гробу новопрестављене слушкиње Божије Ање одслужен седмодневни помен.

 

Четрдесетодневни помен

На Бадњи дан, 6. јануара 2009.г. у Манастиру Тврдош је одслужена Св. Архијерејска Литургија којом је началствовао умировљени Епископ Атанасије. По свршетку Литургије сви присутни су, заједно са Владикама Григоријем и Атанасијем, отишли до манастирског гробља гдје је на гробу новопрестављене слушкиње Божије Ање одслужен четрдесетодневни помен.

Годишњи парастос Ањи Јефтић

Манастир Тврдош. 12. децембра 2009. г., након Свете Литургије, у манастиру Тврдошу служен је годишњи парастос Ањи Јефтић. Том приликом освештан је и надгробни крст на Ањином гробу који је израдио академски сликар Ристо Вујиновић. Светој Литургији и помену присуствовао је велики број Ањине родбине, пријатеља, сарадника, свештенства и монаштва Епархије ЗХиП; који су посвjедочили да Ања никада неће ишчезнути, како из Божијег, тако ни из нашег сјећања.
Нека би је Бог даровао Царством Својим и учинио њен спомен вjечним!