Eпархијско такмичење из православне вјеронауке

У Основној школи „Ристо Пророковић“ у Невесињу одржано је епархијско такмичење из православне вјеронауке за ученике шестих разреда. Прво мјесто су подијелиле Миа Мијановић из ОШ „Свети Василије Острошки“ Требиње и Тамара Богдановић из ОШ „Свети Сава“ Љубиње. Друго и треће мјесто припало је љубињским основкама Анђели Брборић и Ани Медан. Четврто мјесто заузела је Марија Шиповац из невесињске основне школе.

Директор ОШ „Ристо Пророковић“ Милан Бејатовић задовољан је што је овој школи припало задовољство да по први пут буде домаћин такмичења. Он је рекао да је вјеронаука један од најважнијих предмета, нагласивши да „ без вјере у Бога нема ни вјере у рад“.

Пригодне поклоне најбољим ученицима и вјероучитељима уручили су свештеници Александар Шмања и Зоран Илић.

Отац Шмања је истакао да је најважнија порука овог сусрета дружење и упознавање дјеце.

„Такмичење из вјеронауке је један од љепших догађаја у животу школе зато што је приступ такмичењу веома пријатан и радостан, без неких великих тензија. Сви мирно и радосно то обављају показујући тиме да је смисао такмичења да постанемо бољи људи, а не само да освојимо неки бод „ додао је отац Шмања. Сви учесници су награђени пригодним поклонима а малишани су обишли вјенчац-град Херцега Стјепана Косаче.