Daily Archives: 21. септембра 2012.

Слава цркве и општине Љубиње

Празник Рођења Пресвете Богородице радосно је прослављен у граду Љубињу. Слава цркве и општине започела је служењем јутарње службе и Свете Архијерејске Литургије у храму Рођења Господа Исуса Христа. Свету Литургију служио је епископ Захумско-херцеговачки и приморски господин Григорије. На Литургији је рукоположен ђакон Саша Којовић у чин презвитера, те постављен за пароха љубињског. По завршетку Свете Литургије организована је литија улицама града, све до храма Рођења Пресвете Богородице. По завршетку литије организован је ручак за бројне госте из сусједних градова као и умјетнички програм.

Слава Старе цркве у Мостару

У петак 21. септембра, на дан празновања Рођења Пресвете Богородице, служена је Света Литургија и прослављена је храмовна слава Старе Цркве у Мостару. Свету Литургију служио је парох прве парохије мостарске о Радивоје Круљ, уз саслужење јереја Милана Бужанина, јереја Небојише Радића те ђакона Марка Гојачића.

Након свете Литургије свештенство је заједно са народом пресјекло славски колач, а у наставку је приређена трпеза љубави, у порти код Старе Цркве, са учешћем и присуством многобројног благовјерног народа из Мостара и околних села и насеља.