Daily Archives: 23. септембра 2012.

Слава цркве у Челебићима

У недјељу 23.септeмбра 2012, у насељу Челебићи код Коњица, прослављена је храмовна слава храма Рођења Пресвете Богородице. Свету Литургију служио је протојереј-ставрофор Радивоје Круљ, уз саслужење јереја Немање Лукете и јереја Милана Бужанина. Након свете Литургије отац Радивоје , заједно са свештеницима и народом, пресјекао је славски колач са учешћем и присуством многобројног благовјерног народа из Коњица, Јабланице, Мостара и околних села и насеља. У наставку је приређена трпеза љубави испред Цркве.
Црква Рођења Пресвете Богородице саграђена је 1860.г. залагањем и трудом домаћина Марка Манигоде из мјеста Добригошће, који је мученички пострадао од турских зулумћара, а у протеклом рату је била уништена и девастирана у потпуности.

У Чапљини служена Света Литургија и молебан за почетак нове школске године

У шеснаесту недељу по Духовима, 23. септембра 2012. године, парох чапљински, Данило Боро, служио је у чапљинској цркви Свету Литургију и молебан – призив Светог Духа за почетак нове школске године. Ове школске године, поред православне дјеце која похађају Основну школу Чапљина, омогућено је то право и дјеци у Основној школи Владимира Павловића у Чапљини.