Daily Archives: 29. септембра 2012.

Слава храма у селу Степен

У суботу, 29. септембра 2012. године, служена је Света Литургија и прослављена храмовна слава у селу Степен. Свету Литургију служио је јереј Синиша Шаренац уз саслужење надлежног пароха о. Миодрага Вртикапе. Послије опхода око Храма и резања славског колача о. Синиша се обратио пригодном бесједом.  Домаћини су, као и сваке године, приредили трпезу љубави.

Посјета Манастиру Тврдош учесника манифестације „Ноћ истраживача“

У Требињу је у петак 28. септембра, одржана европска манифестација „Ноћ истраживача“, којој је присуствовало 120 студената универзитета у Бањалуци и Источном Сарајеву и стипендиста Фонда „Др Милан Јелић“. Студенти су, заједно са министром науке и културе у Влади РС г. Јасмином Комићем и својим професорима, посјетили Манастир Тврдош и винарију „Подруме Манастира Тврдош“, и упознали се како са историјатом манастира тако и са иновативним технологијама у производњи вина.

„Ноћ истраживача “ је манифестација која се традиционално организује у више од 200 европских градова посљедњег петка у септембру, с циљем да се широј јавности приближи професија научника – истраживача.