Daily Archives: 10. јануара 2013.

Донаторско вече и дочек Православне Нове године у Невесињу

Уз благослов Њ.П. Епископа ЗХиП Григорија у организацији Црквене општине Кифино Село, Одбора за изградњу Храма и општине Невесиње, организује се донаторско вече и дочек Православне Нове године у Невесињу,13.01.2012 године.

Домаћин вечери је Епископ ЗХиП Г. Григорије и начелних општине Невесиње Момчило Шиљеговић.

На ову манифестацију позвани су сви људи добре воље који могу допринијети да вече протекне што успјешније. Посебно су позвани: представници СПЦ, игумани манастира од Добруна, Житомислића, Требиња и Голије, градо-начелници општина/ од Пала до Требиња, народни посланици са тих простора, министри у влади РС и заједничким органима, угледни привредници, културни и јавни радници из БиХ, Црне Горе и Србије.

Слободни сте да позовете своје пријатеље, познанике и пословне партнере да се дружимо, дочекамо скупа Нову годину уз звуке музике Златне тамбурице Србије Миша Близанца и женске етно групе Св. Великомученик Димитрије и учествујемо у овој хуманитарној акцији.

 Молимо вас да због организације и ограниченог броја мјеста свој долазак и број гостију најавите на број телефона 065 975 831 (Милан Шиљеговић) или e-mail:kiriloimetodije@gmail.com

Срдачан поздрав,                                       

за ОРГАНИЗАЦИОHИ ОДБОР            

мр сци. Драган Брењо

Божићни шаховски турнир у Коњицу

Поводом Божићних и новогодишњих празника, у четвртак 10.јануара 2013. Године, Српска православна црквена општина Коњичка у Коњицу и шаховски клуб Игман из Коњица организовали су четврти Божићни шаховски турнир . Турнир је отворио, одигравши први потез , парох Коњички јереј Милан Бужанин, који је по завршетку турнира додијелио и награде најбољим учесницима. Награђена су прва седморица такмичара а наградни фонд је износио 250 КМ. На турниру се окупило двадесет три (23) такмичара из Коњица, Мостара, Јабланице, Чапљине, Хаџића, Сарајева, Прозора и других мјеста у БиХ. Побједник турнира је интернационални мајстор Атиф Думпор из Мостара, којем је припала новчана награда од 70 КМ, а друго и треће мјесто припала су Муамеру Мрнџићу и Бандић Аднану.