Daily Archives: 2. маја 2013.

Света Арх. Литургија у Манастиру Житомислић на Велики Четвртак

На Велики Четвртак Његово Преосвештенство Г. Григорије, епископ Захумско- Херцеговачки, служио је Свету Литургију у Манастиру Житомислић. Епископу су саслуживали сви свештеници Мостарско-невесињског намјесништва. Истог дана навече Епископ је са братством манастира служио Велико бденије Страдања Господњег. На оба богослужења сва дјеца житомислићког села, њих десетак као и сваке недеље учествовала су у богослужењу, дјечаци су у олтару чтецирали свом владики а дјевојчице складном пјесмом одговарале за пјевницом.

Вл. Атанасије – Бесједа у Манастиру Тврдош на Велики Четвртак

ХД „ДОБРОТВОР ПОДИЈЕЛИО ВАСКРШЊЕ ПАКЕТЕ

2. маја хуманитарно друштво „ Добротвор“ поделило је 50 прехрамбених пакета социјално угроженим породицама на подручју Мостара и околних мјеста : Бијелог поља, Раштана, Ортијеша, Баћевића, Ходбине и Опличића. Помоћ је пристигла као резултат сарадње мостарског са српским сарајевским друштвом Добротвор. Овим гестом братско друштво из Сарајева помогло је да најугроженији не оскудијевају у васкршњим празницима . Акција је обухватила и неколико породица са чапљинске парохије. Такође корисницима је приликом обиласка уручен позив за предстојеће празничне службе.

ХД „ Добротвор“ Мостар
Јереј Марко Гојачић

Света Литургија на Велики Четвртак у Требињу

У Саборном Храму Светог Преображења Господњег у Требињу, на Велики Четвртак страсне Недеље Великог Поста , служена је Света Литургија. У Светој Литургији учествовао је велики број вјерника. Послије читања Светог јеванђеља бесједио је јереј Дражен Тупањанин.

тонски запис бесједе о. Дражена Тупањанина:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Јереј Дражен Тупањанин – Бесједа на Велики Четвртак у Требињу