Daily Archives: 30. децембра 2013.

Приредба православног вртића „Св. Евгенија-царица Милица“ у 2013. години

Наши малишани, су и ове као и претходних година, обрадовали своје родитеље, баке и деке лијепом приредбом, у просторијама старачког дома у Требињу. Пуно пјесме, игроказа, веселих дјечијих осмјеха испунило је дворану, а поново се показао труд и љубав васпитачица које су, својим залагањем током године, припремиле прави пресјек њиховог рада са дјецом, приказаних у седамнаест тачака. Дјеца су учена доброј и чистој ријечи, поуци и Божијој науци и то су кроз поучан програм и показали. Захвални Господу на таквом дару они су овом приредбом свима најавили долазак Божића и радости празника. Након завршене приредбе најмлађима су подјељени пакетићи и тако је и њихова радост била још већа.

Јереј Александар Илић

Празник Материце у Саборном храму

У недељу, на празник Материца, наставнице Православне вјеронауке су организовале прикладно послужење након Свете Литургије у Саборном храму. Учешће у том радосном догађају су, наравно, узеле и остале мајке које се окупљају на богослужењима у том храму. Својим посластицама су успјеле да се „откупе“ и не остану везане везицама које су припремили најмлађи чланови наше заједнице.

Сједница Катихетског одбора СП Цркве у Р.С. и Ф.БиХ

На позив Предсједника Катихетског одбора, Његовог Преосвештенства г. Хризостома, епископа зворничко-тузланског, у Бањи Врућици код Теслића одржана је Сједница Катихетског одбора СП Цркве у Р.С. и Ф.БиХ-не 29. и 30. децембра о.г. Теме ове сједнице биле су: извјештај о раду КО-ра у 2013. години; увођење вјеронауке у Средње школе шк. 2014/15. године; ревидирање плана и програма за вјеронауку у Првом разреду Средњих школа; рад САЈТ-а КО-ра; репринт издање уџбеника вјеронауке из 1868.године, избор нове Комисије за полагање стручних испита за вјероучитеље, Избор Комисије за уџбенике вјеронауке за Средње школе, одређивање датума и тема стручних савјетовања вјероучитеља за 2014.г.

Љ.К.