Daily Archives: 23. априла 2014.

Подјела хуманитарне помоћи поводом васкршњих празника

У току Свијетле седмице Хуманитарно друштво „ Добротвор“ подјелило је 30 прехрамбених пакета социјално угроженим породицама на подручју Мостара и околних мјеста : Бијелог поља, Ортијеша, Баћевића, Ходбине и Чапљине Помоћ је пристигла као резултат сарадње мостарског са српским сарајевским хуманитарним удружењем Добротвор. Овим гестом братско друштво из Сарајева помогло је да најугроженији не оскудијевају у васкршњим празницима.

ХД „ Добротвор“ Мостар
Јереј Марко Гојачић

Васкршњи концерт у Мостару

Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ – Градски одбор Мостар и Српско пјевачко и културно-умјетничко друштво „Гусле“ Мостар, у сарадњи са Српском православном црквеном општином мостарском, синоћ су у атријуму Владичанског двора у Мостару одржали Васкршњи концерт, први од васкрсења православног хришћанства у овом граду.
Током свечаног програма, који су водиле Драгана Вуковић и Тамара Рајковић, наступили су професори и ученици Музичке школе „Марко Тајчевић“ из Лазаревца.
Мостарска публика бројним аплаузима испратила је извођења кларинетиста, пијаниста и виолиниста, који су изводили дјела познатих композитора.