Daily Archives: 7. јуна 2014.

Стефан Ибришимовић: Црква Христова у тајни Тела и Крви Христове (види 1.Кор.10)

Писмени рад на завршном богословском испиту зрелости, рађен у суботу 31. маја 2014. године, на тему „Црква Христова у тајни Тела и Крви Христове (види 1. Кор. 10)“, аутора Стефана Ибришимовића – свршеног богослова, који је од стране Испитног одбора оцијењен као најбољи.

Између осталог, Стефан пише: „Сва деонтолошка конзистентност црквеног етоса не би била узидана у Стијени-Христу (1 Кор 10,4), дакле, сав подвиг и мучеништво Цркве, да није судјеловања и удиоништва у Великој Тајни Христовој (Свети Максим Исповједник) кроз литургију Христа Богочовјека. Мондијализам и традиционализам Павловог доба, пагански култ и јудејски обичаји, приказани су поглављем из наслова као нека паратрпеза, као парасинагога Христовој Цркви, те из овог и других списа (Библије и Отаца) јасан је црквени смисао („Срце Христово је сва Црква“, Свети Јустин Нови) да је суштина човјека бити Христов домаћи за Његовом трпезом.“

Препоручујемо да одвојите вријеме и прочитате рад…

Рад у пдф формату:

Извор: http://www.bogoslovija.org/

Изливена друга плоча на храму у Пребиловцима

Дана 06. јуна 2014. године извођач радова „ХЕРЦ ГРАДЊА“ а.д. Билећа изливањем друге плоче на Цркви Васкрсења Христовог у Пребиловцима извршио је у планираном року предвиђене радове. Радови на обнови храма у Пребиловцима биће настављени у скаду с динамичким планом радова.

ЦО Чапљина