Daily Archives: 26. јула 2014.

Слава храма Светог Архангела Гаврила у Ждријеловићима

Светом Литургијом, коју је служио надлежни парох јереј Данило Боро у суботу 26. јула ове године, прослављена је слава храма Светог Архангела Гаврила у Ждријеловићима. Послије литије око храма и резања славског колача домаћин овогодишње славе Раде Лечић, заједно са осталим мјештанима села припремио је славску трпезу љубави.

Поклоничко путовање чапљинских и мостарских парохијана манастиру Острог

У суботу 26. јула на празник Сабора светог архангела Гаврила преко стотину чапљинских и мостарских парохијана предвођени парохом Марком Гојачићем посетили су манастир Острог и поклонили се моштима светог Василија Острошког Чудотворца. Након молитвеног окрепљења и срдчаног дочека од стране сестринства манастира Жупе Никшићке верници су у раним вечерњим часовима кренули ка својим градовима. Ово путовање организовала је Црквена Општина чапљинска и ХД “Добротвор“ и прво је заједничко путовање верника са обе парохије.

Слава храма у Рупјелама (Требиње)

Светом Литургијом, којом је началствовао јереј Александар Гајић, уз саслужење протосинђела Исаије(Павловића), јереја Мирослава Ратковића, ђакона Павла Ратковића и Душка Шаровића, и надлежног пароха јереја Дражена Тупањанина, прослављен је 26. јула ове године Св. Арханђел Гаврило, заштитник Цркве Св. Арханђела у насељу Рупјела у Требињу. Црква и тријем и плато око цркве били мали да приме све који су дошли да служе Богу овај дан. Послије читања Св. Јеванђеља присутним се бесједом обратио отац Александар. Послије резања славског колача, домаћини су све присутне позвали на славску трпезу.